Recenzje

OCENY i OPINIE

Dodaj
„Orgazmokalipsę” K. T. Dąbrowskiego i M. Drzazgi do swojej biblioteczki na LubimyCzytac.pl i zobacz opnie innych czytelników o tej książce:



RECENZJE

Jest to dla mnie polski zamiennik wspaniałego, wielkiego i niezastąpionego Terry’ego Pratchetta. Krzysztof T. Dąbrowski z pewnością uczył się od mistrza i przemienił się w „Pratchetta z polskiego podwórka”.

(09 stycznia 2017. Czytaj
CAŁĄ RECENZJĘ na: Naczytane)



Ten zbiór siedmiu opowiadań to coś, o czym nawet nie było wam dane śnić. To jak horror klasy B - tfu! Co ja mówię, może nawet F - ale z taką dawką humoru, że kupiłam tę historię w całości.

(29 sierpnia 2016. Czytaj
CAŁĄ RECENZJĘ na: KSIĄŻKOMANIACY)



Polecam wszystkim, którzy lubią dobrze się pośmiać i poszukują lekkiej książki. Moim zdaniem pozycja jest wypełniona po brzegi kipiącym żartem. Z cała pewnością nie będziecie żałować!

(7 września 2016. Czytaj
CAŁĄ RECENZJĘ na: Molinka Książkowa)



Dawno nie uśmiałam się tak przy żadnej z książek. Klimat, w którym została osadzona każda z historii jest niepowtarzalny. Dla mnie, jako fanki mocnych brzmień, opowiadania Krzysztofa T. Dąbrowskiego były po prostu fenomenalne. Jestem przekonana, że nawet jeśli nie słuchacie metalu, bez obaw możecie sięgnąć po tę książkę. Gwarantuję Wam wspaniałą zabawę.

(16 września 2016. Czytaj
CAŁĄ RECENZJĘ na: Tam Czytam)



Gdybym powiedziała, że polecam każdemu, skłamałabym. Nie tylko bowiem, by docenić Orgazmokalipsę trzeba lubić serwowany tu humor. Warto też mniej więcej orientować się w literaturze i filmach grozy czy w muzyce cięższego kalibru, do których nawiązują opowiadania. Jednak wszystkim fanom grozy i eksperymentów literackich zdecydowanie polecam…

(19 września 2016. Czytaj
CAŁĄ RECENZJĘ na: Sarasti Czyta)



Polecam przeczytać, szczególnie teraz gdy robi się coraz szarzej i smutniej taka książka na pewno przywróci wam dobry humor ;)

(20 września 2016. Czytaj
CAŁĄ RECENZJĘ na: Lamy to cwaniaczki)



Trzeba przyznać, że cała pozycja jest nietypowa. Przynajmniej ja ją tak odbieram, ponieważ nigdy nie czytałam nic podobnego. Autor stworzył coś naprawdę komicznego, a przede wszystkim oryginalnego. Warto też wspomnieć, że w tej książce możemy oglądać świetne ilustracje wykonane przez Joahannah.

(22 września 2016. Czytaj
CAŁĄ RECENZJĘ na: Skryta Książka)



Książka jest fajna. W miarę lekko się ją czyta i jest warta polecenia innym czytelnikom, którzy jeszcze nie mogą się zdecydować, czy zakupić tą pozycję czy nie. Tak więc, kochani, siadajcie i czytajcie!

(28 września 2016. Czytaj
CAŁĄ RECENZJĘ na: Kiroku Czyta)



Znaleźć tu można echa twórczości znanych pisarzy grozy, w tym Mastertona i Lovecrafta, piękne i niebezpieczne kobiety, zombie, wampiry czy siejących terror przybyszy z kosmosu, jednak Dąbrowski w żadnym razie nie próbuje straszyć tymi potworami. On po prostu umieszcza je w samochodzie wraz z Hubim, Wikarym i Euzebią, następnie wyjmuje z tego samochodu hamulce, naciska pedał gazu do oporu i serwuje swoim czytelnikom literacką jazdę bez trzymanki.

(30 września 2016. Czytaj
CAŁĄ RECENZJĘ na: Grabarz Polski)



Panowie serwują treści pełne nieoczekiwanych sytuacji i zdarzeń z dużą dozą fantastyki, groteski, dziwactwa, absurdu i satyry, czyli wpisują się dokładnie w mało w Polsce popularny gatunek, bizarro fiction. Pisarze umiejętnie wyłamują się z kagańców prozy, by dać czytelnikom coś, czego raczej by się nie spodziewali.

(13 października 2016. Czytaj
CAŁĄ RECENZJĘ na: Oficjalne Recenzje LubimyCzytac.pl)



Krzysztof T. Dąbrowski to twórca rozpoznawalny już na scenie rodzimego horroru. Jego znajomość gatunku, przy jednoczesnym braku jego poszanowania i zupełnie zwichrowanym poczuciu humoru pozwala mu wywracać do góry nogami schematy i konwencje. Skutek jest zawsze ten sam – obok jego tekstów nie da się przejść obojętnie.

(18 października 2016. Czytaj
CAŁĄ RECENZJĘ na: Horror Online)



„Orgazmokalipsa” jest książką, która nie pozwala się zamknąć w jakieś szczelne ramy gatunkowe. Tym samym staje się pozycją dość oryginalną i niepowtarzalną na rynku. Zapewne jest dużo lepszym pomysłem na spędzenie wolnego popołudnia niż niejedna (pożal się panie \../ \../) komedyjka dostępna na rynku.

(28 października 2016. Czytaj
CAŁĄ RECENZJĘ na: Okiem na Horror)



Dąbrowski naprawdę dobrze pisze, styl ma lekki, przyjemny i szybki w odbiorze.

(30 października 2016. Czytaj
CAŁĄ RECENZJĘ na: Kostnica)



Wszystkie historie przedstawione w Orgazmokalipsie są ciekawe, zabawne i trzymają w napięciu. Każdy bohater ma swój charakter, i to bardzo wyjątkowy!

(13 listopada 2016. Czytaj
CAŁĄ RECENZJĘ na: Volusequat)




Orgazmokalipsa - książka okładka - Krzysztof T. Dąbrowski
Czytaj całą książkę ORGAZMOKALIPSA Krzysztofa T. Dąbrowskiego

lub zobacz więcej:

Lista przygód Hubiego i Wikarego, spis treści i opowiadań z książki ORGAZMOKALIPSA by Krzysztof T. Dąbrowski

Hubi, Wikary i Euzebia - Bohaterowie książki ORGAZMOKALIPSA by Krzysztof T. Dąbrowski